Po Zlatém Bažantovi a Zlatém Beranovi přišla i Zlatá Kráva.
Jiskra v pivu evokuje zlatou barvu. Proto též vznikají názvy jednotlivých výrobků jako Zlatovar, Zlatopramen, Zlatorog, Zlatý Klas, případně Yukon Gold.
O Zlaté Krávě jsem se dozvěděl docela nedávno. Pivovárek v Nepomuku vznikl před krátkou dobou a určitě se jedná o lokální záležitost. Nicméně si pivko svou cestu i do vzdálenějších ochutnávkových pivnic najde.
Pivovar vyrábí více druhů piv, já jsem měl naštěstí možnost ochutnat to, co mne na našem trhu zajímá nejvíce. Poctivý světlý český ležák. Již barva moku vypovídala o jeho ušlechtilosti. Pivo též příjemně, leč nevlezle vonělo. Truňk nebyl příliš hořký, ale skrýval v sobě jemné chmelové aróma důstojně podporované robustním, leč tvárným sladovým tělem. Dochuť jen náznaková, avšak celkový dojem z pití veskrze pozitivní. Ačkoliv si v podnicích se 4 a více pípami většinou objednávám každé degustované pivo po jednom kusu, v případě Zlaté Krávy jsem udělal výjimku a objednal si ještě jeden hovězí škopek.
Možná bych měl napsat, že se Zlatá Kráva výborně hodí ke steakům z mladého býčka či k roast beefu, ale to bych jen planě fabuloval. Raději se svěřím, že se budu těšit na další náhodné či cílené setkání se Zlatou Kravičkou.
Ty krááávo ta kráva ale procestovala kus světa. Doufám Martine, že z Plzně do Ostravy využila Pendolino