Vždy, když se setkám s pivem z Dobrušky, jsem velmi potěšen.
Už jsem skoro zapomněl, jak jsem do onoho města dorazil žíznivý v létě 1986, abych se dozvěděl, že místní pivovar byl nedávno uzavřen.
O šest let později jsem si to vynahradil, kdy jsem Rampušáka lačně popíjel při úspěšné pivní misi na Náchodsko.
Pak byl pivovar opět uzavřen a vzápětí zase otevřen.
Před lety jej vypálil lokální žhář.
Přes rozsáhlé škody pivovar stále funguje a myslím, že se mu daří.
Nedávno jsem ochutnal dobrušskou Kačenčinu 14°. Mok lehce zakalené barvy s vysokou výživovou hodnotou. Sladová i chmelová složka v naprosté balanci, robustní tělo, latentní homogenní vůně a slušné, typicky české ležákové doznívání.
Na takové pivo by byl právem hrdý i místní historický pivař a obrozenec F.L. Hek (Věk).
Takže Rampušák opět nezklamal. V Kurníkšopě mají prý na skladě ještě jeho Jarní Pšenku.
Tak jsem zvědavý…..