Do kolínské ochutnávkové pivnice U tří pírek jsem se těšil již před pár lety.
Poprvé jsem Pírka navštívil v létě 2019.
Svou návštěvu z té doby si již nikterak detailně nepamatuji, jen vím, že byl na čepu místní Prádelník.
Letos jsem se ocitl v Kolíně opět a mé kroky vedly z nádraží právě tam. Internetové stránky lákaly na 12 druhů čepovaných piv z alternativních pivovarů.
Se správně doladěnou žízní jsem vstoupil do dotyčné hospody. Kolem 15 hodin byl lokál skoro prázdný. Reálná nabídka točených piv zhruba poloviční.
Číšník mi doporučil jako lokální pivo Kutnou Horu. Nic proti, avšak na čepu bylo pouze černé. Normální tmavý standard. Středně hořký s karamelem a trochou pražené kávy.
Pak jsem si dal pšeničný Cobolis. Ten byl mnohem zajímavější. Jako weizen docela vyrovnaný, nepřekyselený ani nepřebanánovaný. Celkem slušný kousek.
Na závěr ještě Kurtizánu, což byla ipa od Mordýře z Dolních Ředic. Jak už to u většiny ip bývá – nezarmoutí, ale ani extra nepotěší.
Nejlepším gastronomickým zážitkem u Tří pírek byly toho dne pikantní matjesy, které jsem po hospodách hledal již řadu let. Na druhé straně můj kolega, který si tam objednal nějakou mnohem dražší kuřecí specialitu, příliš nadšeně nevypadal.
Když už budete mít do rodného města dechovkáře Františka Kmocha cestu, hospodu přímo na náměstí navštivte. Třeba budete mít na výběr značek větší štěstí. Má mít otevřeno již od 11 hodin.
Jinak však výhradně za pivem do Kolína nejezděte.