Týden minipivovarů v Hobitu

Od 8. do 16. listopadu probíhá v Pivovarském domě Ostrava (Hobit i Skákavý poník) týden minipivovarů. Počin záslužný a zdá se, že širokou pivařskou veřejností též náležitě oceněný.

K jednotlivým značkám: Neočekávejte žádné pivní orgie. Během minulého týdne bylo (a doposud povětšinou i je) možno ochutnat následující piva: Qásek 12°, Kunětický Hejkal, Svatomartinský speciál, Dráb 15°, Hukvaldy 12°, Parník Red Ale, Kohut polotmavá 13°, Ostravice Zbuj 12°, Vojkovice Husar °, Rohan polotmavý 13°, Garážmistr 12°atd. Mimoregionová nabídka se skládá z náchodského pšeničného Primátora a medového ejlu Fuller´s Honey Dew z Velké Británie.

K zakousnutí vedle stálé nabídky je momentálně k dispozici husí a kachní maso na různé způsoby.

K zahájení akce se konalo privátní sezení sládků a majitelů zúčastněných minipivovarů. Hlavním bodem programu byla degustace, při níž měli dotyční činovníci poznat vlastní pivo. Toto se podařilo údajně jen p. Štverkovi (Qásek) a Arturovi Komárkovi (Rohov). Jinak byly výkony slabší. Na druhé straně pivo z Hukvald poznali spolehlivě všichni.

Jen více takovýchto akcí a na více místech!

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuálně a jeho autorem je Jarosek. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

2 komentáře u “Týden minipivovarů v Hobitu

  1. všechno to byla skvělá piva, až na ty odporné Hukvaldy, příjemně mě včera překvapila novinka od Primátora – Hron, extra hořký speciál…..ale sládek z Hukvald nemá soudnost, jeho pivo smrdí myšinou, chutná po myšině a ještě dalších sajrajtech, místo toho aby ten kentus vylil do kanálu, pořádně si vydezinfikoval spilku, uklidil si v pivovaru a pak navařil novou várku, tak tu břečku prodává lidem, s tím ať jde do prdele. Jejich piva byla vždy specifická, měla v sobě hodně diacetylu, ale člověk to bral, že to k tomu patří, mělo to nějaký charakter, ale poslední dobou to je bohužel jen špatný vtip, pokud nezapracují na hygieně, tak si na jaře svou pravidelnou cyklozastávku ve Sklenově raději odpustím a zastavím se na pivo až v Kozlovicích anebo Štramberku. V Hukvaldech by si měli uvědomit, že vaří ležák, není možné, aby ležák chutnal jako nějaký kyselý, spontáně kvašený lambic, a to ještě hodně zmršený lambic…..

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>