Troll je u Segala stabilně na čepu. Tentokrát byl výběr rozšířen i o 15° Dubbel.
Tmavě karmínová barva a příslušná hustota. To jsou první dojmy z nového trollského piva.
Zpočátku jsem jenom tipoval. Dubbel bývá většinou belgického původu. Typická je mírná nasládlost a „indulonová“ konzistence. Ve výčepu jsem žádné bližší informace neobdržel, tak jsem zavolal přímo zdroj.
Brazilský, dnes již domestikovaný sládek Giovanni Caruso Mc Donnald mi ochotně všechny mé dotazy zodpověděl. Dubbel 15°je opravdu vyroben z belgických kvasnic. Pro české jazýčky sládek trochu pozměnil recept a udělal tento mok o něco hořčejší, než by byl býval originál. Žatecký poloraný červeňák dodá pivku trochu vlastenečtější charakter, ale je ho do várky dodáno s mírou, aby příliš nenarušil vlámský charakter dubbelu.
Konzument by očekával trochu vyšší obsah alkoholu, snad kolem 7%, Giovanni mi však prozradil, že díky zbytkovému cukru se hladina alkoholu ustálila někde kolem 6%.
Dubbel od Trolla je zdařilý, stejně jako skoro všechny jeho dosavadní výrobky. Na čepu v hospodě U Segala jsou stabilně. Škoda však, že v knajpě, kterou mám nejblíže svého bydliště a líbí se mi její atmosféra, není vždy točenému pivu a všem rekvizitám, které ke své blahorodné činnosti potřebuje, věnována potřebná péče.