Thajská kuřecí polévka

Dlouho jsem o tomto pokrmu přemýšlel. V samotném Thajsku jsem ji naposledy jedl zhruba před 20 lety. Pak jsem si ji párkrát objednal v thajských restauracích v Evropě.

Proč ta polévka zrovna tak chutná? Je pikantní, příjemně voní a je vkusně nakyslá. Nakonec jsem si zkusil uvařit ji doma. A docela se mi to povedlo!

Suroviny: (zhruba pro 4 osoby)

cca 150 g kuřecích řízků

Jeden celý pórek

Pár gramů čerstvého zázvoru

Čerstvá petrželová nať

Jedna větší mrkev

Sůl

Anýz

Chilli

Sójová omáčka

Pár stébel citronové trávy nebo několik koleček citrónu

Postup:

Kuřecí řízky nakrájené na kostičky prudce osmažíme s částí na kolečka nakrájeného pórku a nasekaným zázvorem. Přidáme chilli a mletý anýz. Když je maso osmahnuté, zalijeme vodou, osolíme, dodáme sójovou omáčku (může být i sladká), na kolečka nakrájenou mrkev, zbytek pórku a vaříme. V průběhu vaření zasypeme čerstvou petrželkou a přidáme kolečka citrónu.

Asi po půl hodině můžeme podávat s vařenou rýží.

Tak podobně chutná polévka v Thajsku. Dle chuti možno zjemnit kokosovým mlékem. Nejlépe k onomu pokrmu chutná pivo Singha, které mívalo ještě v druhé polovině 90. let plných 40 jednotek hořkosti.

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuálně a jeho autorem je Jarosek. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>