Býval to žalostný, neutěšený kraj. Zdevastovaná příroda, nevzhledná krajina a minimální výběr pivních značek.
Dnes je Karvinsko a Bohumínsko regionem s nadějně se rozvíjejícím pivním průmyslem. Mezi současnou klasiku patří zejména pivovárek Žabák v Bohumíně – Skřečoni.
Točit pravidelně skřečoňskou 11°v Babylon Café na Střelniční ulici byl velice dobrý nápad. Ležák s osobitou chutí, který je možno usrkávat po celé odpoledne. Včeta měl tento produkt na vedlejších pípách ještě dva kolegy. 12°Štajger (nezaměňovat se Steigerem ze slovenskí obce Vyhne) z havířovského Balona je zajímavá, cítil jsem však excesivní příchuť kvasnic, což možná trochu kazilo celkový dojem. Naopak svrchně kvašená bohumínská 16°ve mne znovu evokovala atmosféru zimních svátků. Chutné, ale silné.Takže s konzumací opatrně. Na závěr by to chtělo ještě nějakou tu šištičku na dortu. Stala se jí sklenička skřečoňského Porteru 21°. Toto pivo jsem zhruba před 2 roky prodával v pivotéce a mohu prohlásit, že se jedná o mimořádně zdařilý výrobek. Sladkost jen náznaková, jinak celá plejáda konsonantních chutí od čerstvě pražené kávy až po blízkovýchodní ovoce. Když se člověk zapil, ani neregistroval těch 9,1% alkoholu, co pivo obsahuje. V dohledné době v Babylonu prý narazí speciální 12°, která je normálně vařená na zakázku pro jistý bohumínský hotel, kteří provozují naši polští spoluobčané na starobohumínském náměstí.
Boumínsko je zdevastované a nevzhledné, ale alespoň tam dnes mají dobré pivo.