Šestka

Vedle nízkokalorických osmiček a sedmiček se občas objeví i něco nižšího.

Pamatuji na šestistupňový svrchňák od Cobolisu. V Dánsku se vaří tzv. Hvid öl, který má EPM 14°, ale díky velice nízké prokvašenosti pouze necelá 2 procenta alkoholu.

Frýdlanský Albrecht se rozhodl jít jinou cestou a otestoval kvalitu a odbornost svých sládků. Neboť dobrý a sofistikovaný sládek se nepozná na 16°ipě do které navalí šest druhů amerických a dva druhy kanadských chmelů. Pro mne je průkazem kvalifikace vařiče piva výroba piv lehkých, tzv. výčepních. Chutná, fortelně připravená desítka přímo klouže do krku a přijde vhod zejména za horkých letních dní. A mohu konstatovat, že k vylití není ani osmička či sedmička. Z osobních zkušeností vím, že osmistupňové pivo z Harrachova se v ostravské pivotéce vyprodalo rekordně rychle a to nejen kvůli o něco nižší ceně.

Šestka z Albrechta mne mile překvapila. Počasí venku mělo včera daleko do léta, nicméně nízkokalorická 6°měla svou chuť. Ani jsem neregistroval nějakou přílišnou vodnatost, která by se mohla nabízet. Mok byl osvěžující, mile uhasil žízeň a nastimuloval chuťové buňky k další konzumaci.

Přijde posléze i pětka? Někdejší mladistvá hvězda normalizační pop music Pepa Melen by však ohnivě argumentovala:

Ne!!! Pětku ne!!!

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuálně a jeho autorem je Jarosek. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>