Roštěná hinduistických reformátorů

Po čase jsem se opět rozhodl podělit o své kulinářské recepty jídel vhodných k pivu.

ROŠTĚNÁ HINDUISTICKÝCH REFORMÁTORŮ

Suroviny (pro 3 osoby)

500 g vyzrálé hovězí roštěné                                                                                                    2 mrkve                                                                                                                                    Půl hrsti rozinek                                                                                                                        Troška drceného čerstvého zázvoru                                                                                      3 větší stroužky česneku                                                                                                       Půlka menšího jablka                                                                                                               2 čerstvé chilli papričky                                                                                                            3 dcl bílého jogurtu                                                                                                                    Garam Masala                                                                                                                          Kurkuma                                                                                                                                    1 dcl červeného vína                                                                                                                 Sójová omáčka                                                                                                                        Sůl                                                                                                                                            Olej                                                                                                                                            Trocha citrónové šťávy

Postup:

Hovězí roštěnou nakrájíme na drobné štíhlé kousky, osolíme, přidáme rozinky, drcený česnek, zázvor, drobně nakrájené chilli papričky, sójovou omáčku, kurkumu, garam masalu, pokapeme citronovou šťávou, olejem a necháme v lednici 24 hodin marinovat. Druhý den směs zprudka osmažíme na oleji, přidáme trochu vody a necháme zhruba 45 minut dusit. Pak dodáme na kolečka nakrájenou mrkev a za další zhruba půl hodiny na drobno nakrájené jablko a červené víno. Nakonec přidáme jogurt a za občasného míchání necháme projít varem a odstavíme. Jako přílohu můžeme použít indický chléb roti, nebo i rýži či hranolky. Zapíjíme jakýmkoliv kvalitním pivem z minipivovaru.

Proč zrovna hindističtí reformátoři? V hinduistickém prostředí je kráva posvátným zvířetem a její maso se tudíž oficiálně běžně nekonzumuje a navíc příslušníci tohoto náboženství nemívají příliš vstřícný přístup k alkoholu.

Ram-ram!

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuálně a jeho autorem je Jarosek. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>