Severní Amerika úspěšně adoptuje pivní styly z celého světa. A tak na tomto kontinentu můžete okusit pšeničňák typu německého, belgického i vlastního amerického.
Asi nejlepším pšeničným pivem, který jsem doposud pil byl Golden Nord z Yukonu. Jinak pšenka je v USA i v Kanadě oblíbená a v různých verzích se s ní můžeme setkat v mnoha lokálních minipivovarech. Některé značky (jako např. Blue Moon z Portlandu) překračují hranice státu a je možno na ně narazit na celém území federace.
Kellerweizen z kalifornského pivovárku Sierra Nevada je klasický pšeničňák se vším všudy. Při nalévání z třetinkové láhve do sklenice je kapalina zpočátku jen lehce zkalená, ve sklince je pak však možno pozorovat jak se tmavě oranžová kvasinková složka rychle roztahuje po celém objemu výčepního skla. Připomíná to scénu z filmů Karla Zemana. Nakonec dosáhne pšeničňák syté oranžové barvy. Ve vůni je tradiční banán, ale ne moc. Mok postrádá kyselkavost charakteristickou pro některé německé weizeny i příchuť koriandru a hřebíčku jíž se chlubí witbiery z Belgie. Americký kellerweizen má v sobě snad trochu osvěžujídcího citrusu, jinak klasická pšenka. Při jedné třetince, zejména piva, které muselo vydržet cestu přes oceán se nedá značka objektivně hodnotit. Myslím však, že kellerweizen od Sierra Nevady patří ve své kategorii mezi lepší standard.