Pivo s kyselým zelím

Ve Štrasburku mne na to upozornila kolegyně. V Alsasku prý vaří pivo s kyselým zelím.

To jsem skutečně ještě nepil. A že jsem různých prasáren už okusil. Odpoledne mi jednu láhev přinesla. Hned jsem prohlédl etiketu. Samozřejmě se žádné zelí mezi ingrediencemi nevyskytovalo. Jak jsem pochopil, pivo vařené v nedalekém Mulhousu se údajně hodí k alsaské národní pochoutce Chou croute, což je vydatný pokrm připravovaný ze zelí, masa a uzenin.

Pivo průměrné, ale věřím, že by mi k chou croute docela chutnalo.

Nejvíce mne pobavil jistá ilustrace na etiketě. Kolem zelené hlávky zelí byl vtipný nápis:

Bière du Gambrinus.

To možná o něčem svědčí….

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuálně a jeho autorem je Jarosek. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>