Pivo s cajem

Ve videnskem minipivovaru 1516 uz nevedi roupama co delat.

Asi hodinova cesta v 30 stupnovem horku mi dokonale doladila zizen. Takze nefiltrovany lezak primo u vycepniho pultu hospody 1516 se rychle vyparil. Dalsi volba byla jasna. Kysele nemecke Gose. Tentokrat jeste obohacene o nejakou bylinku. Co je to vlastne elder? V pivu jsem to jeste urcite nemel. Kysele, ale osvezujici se zajimavym korenovitym doznivanim.

Jiny special, ktery je onoho dne na cepu se jmenuje 1516 Earl Grey. Jestli se nemylim, tak to je nejaky slavny caj. A taky ze ano. Jedna se o irsky ale [ten jeste prilis zmapovany nemam], ve kterem je na zaver chmelovaru pry vyluhovan pytlikovy caj Earl Grey. Ti uz opravdu nevedi coby. Mok polotmavy, ktery voni jako IPA, vzhledem k barve asi jako Red IPA. Telnatost a vyzivnost v norme, ale vsechny chute prehlusi opet brutalni chmel. Snazim se dopatrat nejakych tech cajovych alikvotu, lec marne. Pripomina mi to muj recept na tresku podle Auglesyngastofy Luarvika kdy rybu peceme s 3,5 kg soli [tresku nepresolis] a nakonec ji jemne dochutime citronovou stavou. Na druhe strane si nejsem jisty, jestli by vyraznejsi cajovost byla pro pivo prinosem.

O den drive jsem v Kremzi [Krems] mistni pivovar prozatim nenasel. Dozvedel jsem se vsak, ze odtamtud opravdu pochazi kremzka horcice. Ale to by si zaslouzilo hlubsi analyzu.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuálně a jeho autorem je Jarosek. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>