Pivnice Rizmajer

Tri dny se ted budu loucit si Budapesti, nebot lodni sezona tu pro mne letos konci.

Kotvime v Infoparku, odkud je pomerne daleko do centra. Do Hrabalovy sorozo je to rychlym krokem skoro trictvrte hodiny. Nefiltrovany Purkmistr je velice chutny, milk stout ze stejneho pivovaru mi vsak chutna ponekud drsne. 8,2%je docela silny kalibr a tak mam pocit, ze ze stoutu trosku trci lih. Nakladany hermelin je v ceskem stylu, avsak porce za cca 50 Kc se mi zda docela miniaturni.

Trida Ferenc Korut je typicka rusna mestska ulice. Bocne spojuje Dunaj s centrem a nejrychlejsi cesta je z Petofiho mostu tramvaji cislo 4. Ja vsak jdu pesky. Takto vzdy objevim nejvice hospod.

Podnik „Pivo a syr“ otevreny loni je evidentne mimo provoz. Dobry napad, ale interier mi pripadal studeny a piva draha. Rovnez personal se mi zdal nedostatecne kvalifikovany. Hospoda One Beer vypada sympaticky, priste tam mozna zajdu. Po ceste mijim spoustu malebnych hospudek v uherskem stylu, kde by se mi libilo, odrazuji mne vsak znacky cepovaneho piva. Atmosfera muze byt skvela a ceny pratelske, ovsem ten Arany Asztok opravdu neni k piti.

Co to vidim? Na druhe strane chodniku stoji hospoda z velkym napisem RIZMAJER. Tak si dam zase neco alternace! Lokal vypada ciste a moderne. A uvnitr jsou i nejaci hoste! Dokonce vetsina stolu v prednim traktu restaurace je rezervovana. Obsluha jako v UK pouze u baru. Dve rady pip vlevo a vpravo. Tak zacnu lezakem, i kdyz jej znam. Pitny, ale zadny zazrak. Vzpomenu si vsak na Arany Asztok a ihned se prestanu rouhat. Ted je na rade neco tmavsiho. Porter ma 6,5 % alk. a chutna mi mozna vice nez ten stout od Purkmistra. Madarskymi specialy jsou ochucena piva, zejmena Megges {visnove] a Szilva [coz bude asi svestka]. Davam vsak prednost jinym obilninam. Rizmajer ma solidni kukuricne. Podnik se zacina pomalu plnit a co je nejvice potesujici, povetsinou mladymi lidmi. To je dobre. Nekdo musi prebrat plapolajici pochoden dobreho piva a to plati u nas stejne jako v kdysi sousednim Madarsku.

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuálně a jeho autorem je Jarosek. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>