Pálivý Trilobit

Libeňský minipivovar Trilobit začal do Ostravy dovážet své pivo. Jako první jsem ochutnal trilobitský ležák. Hořký, přírodně voňavý, zemitý – zkrátka velice zdařilá česká klasika. Možná jsem někde zahlédl i nějaký speciál z Trilobita, apu či ipu, ale prozatím jsem neokusil. Onehdy jsem narazil na 13°speciál Nažhavená čertice. Již podle názvu se jednalo o pivo ochucené. A když Čertice, tak by to mělo pálit.  Polotmavý spodně kvašený speciál chmelený žateckými chmely Premiant a Sládek a ochucený chilli papričkami Habanero.

Pálivé pivko si občas dám. O hobitovském Firedogu jsem tady už několikrát psal, stejně tak jsem na svých stránkách chválil ostré chilli pivo z vídeňského Siebensternu. A stále za nejpálivější mok považuji to pivo, které jsem pil před 10 lety v Západní Austrálii v minipivovaru Matso´s.

Dosti dobře nechápu exhibicionisty, kteří žerou jihoamerické feferony, které mají asi 2 miliony jednotek pálivosti (Scovilleo Scale) a pak se v útrapách válejí po zemi. Přesto mám ostrou kuchyni rád a chilli mi nevadí ani v pivu. Nažhavená čertice byla chutná. Truňk nejen dostatečně pálil a hřál, ale též stylově voněl po užité zelenině. Čím více jsem pil, tím jsem měl větší žízeň. Jeden kousek však stačí a pak je dobré změnit značku. Něco možná neutrálnějšího, co tak moc nepálí. Ani poctivého…

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuálně a jeho autorem je Jarosek. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>