Nove pivni prichute

Nez jsem dosel pres pul Vidne do 1516 mel jsem kvalitne uzralou zizen.

Uhasil jsem ji lezakem. Celkem solidni. Divam se na tabuli, co je dale v nabidce. Skoda. Muj oblibeny kyselak Gose neni. Ten by mne osvezil. Take nemaji Imperial Porter s mexickymi cokoladovymi boby. Takze zacnu experimentovat.

Jako prvni si objednavam Mango ipu. Kdyz mi vycepni podava sklenici myslim si, ze se spletla a ze mi serviruje dzus. Mok nema ani naznak peny a je syte oranzove, naprosto nepruhledne barvy. Co vubec my Stredoevropane vime o mangu? Ani ja je pravidelne nekonzumuji a tak mi tato exoticka ipa nejvice chutove pripomina grepovy dzus. Jak dokaze tropicke ovoce transformovat puvodne chmelovou horkost….

Je to zajimave, ale je to treba splachnout nejakym normalnejsim pivem. Uz jste nekdy slyseli, ze by se do piva pridaval Ibisek? Hibiscus Ale zni zajimave, jakpak asi chutna? Podle mych skromnych botanickych znalosti se jedna o okrasny ker a doposud jsem neslysel nic o jeho gastronomickych kvalitach. Ibiskove je pitelne, vyvazene, ale ze bych tam citil nejake kvety….

Berme to vsak jako inspiraci. Kdyz se podivam jen na nasi zahradu, hned mne napadaji namety na dalsi zvlcile experimenty. Dandelion Ale s pampeliskou. Daisy IPA s prichuti sedmikrasky. Vyraznejsi by mohlo byt matove, lecive pak hermankove nebo jitrocelove. Na zpustle skalce mi krom toho buji spousta rostlin, ktere nedokazi ani pojmenovat. Tak od kazde neco…

A co tak stylove uvarit pivko s prichuti pivonky?

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuálně a jeho autorem je Jarosek. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>