Nivnice

Tak jsem nazval svou vyprošťovací polévku. Samozřejmě, že má spojení s Janem Ámosem Komenským, který se v oné obci roku 1592 narodil.

Opět je to poopiční krmě ve stylu: Co lednička dá.

Suroviny (dle odhadu):

Potravinářský olej

Česnek

Voda

Vývar (masox)

Vegeta (Kuchárek)

Pepř

Sýr Niva

Postup:

Na oleji osmahneme česnek a přidáme trochu vegety. Dodáme vodu. Až voda začne vařit, přidáme vývar nebo kostku masoxu (asi doporučenou jednu kostku na litr tekutiny).

Po chvíli opepříme a nasypeme rozkrájenou nebo jinak rozmělněnou nivu.

Po dalším chvilkovém vaření nalijeme do talířů a podáváme jako přílohu ke kapalným alkoholickým vyprošťovákům.

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuálně a jeho autorem je Jarosek. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>