Je to uz vice nez rok, kdy jsem v rakouske Kremzi hledal podle internetu pivovar.
Uvedena adresa mne zavedla na pomerne nehostinne misto k jedne zanedbane stavbe, ktera na pivovar vubec nevypadala. Ale vcera jsem se rozhodl, ze to zkusim znovu. Sveril jsem se odbornikum. Na informacich sice chvili trvalo nez slecna pochopila, ze se ptam na konkretni misto, kde se pivo skutecne vari a ne na pouhou pivnici, presto mi pomohla. Brau Schneider byl vsak od Kremse vzdaleny asi 30 km. Na takovou navstevu jsem bohuzel nemel cas. Nastesti jsem vsak obdrzel radu, ze asi 200 metru od informacni kancelare se naleza ochutnavkova pivnice Schmid‘ s, kde vetsinou Brau Schneidera mivaji na cepu.
Schmid‘ s je prijemna hospudka s predzahradkou, kde cepuji 6 druhu piva a samozrejme se snazi vyhybat vylozene prumyslovym znackam. Soucasti podniku je i pivoteka, kde je mozno zakoupit i piva z UK, USA, Belgie, Holandska nebo Nemecka. Kupodivu nic od nas.
Brau Schneider se ten den prezentoval pivkem konopnym [Hanfbier]. Kvasnicakova zakalenost, pomerne nestabilni pena, avsak mok podany za priznive teploty a s dobrym rizem. Konopi bylo citit tak akorat, jinak klasicka chut poctiveho piva z malovyroby.
Dalo by se ochutnat jeste i neco jineho, avsak vzal jsem si sebou nedostatek financnich prostredku. Tak se podivam do Schmid‘ s priste.