Mrkev jako zdravá zelenina se příliš k pivu nehodí. To spíše tak na salát, nastrouhanou nebo místo nosu.
Určitě existují i nějaká vysoce intelektuální piva jako třeba mrkvové gose nebo karotenová APA, jejichž cenová hladina se může díky vysoké pořizovací ceny oné zeleniny pohybovat i kolem 99 Kč za půllitr.
Já jsem si však jeden pokrm z mrkve inspirován indickou kuchyní vymyslel sám.
MRKVOVÉ ŘÍZEČKY MAHASISWA
Suroviny:
Několik nastrouhaných mrkví
1-2 vejce bez skořápek
Strouhanka
Tandoori
Kardamom
Koriandr
Kurkuma
Špetka Chilli
Sůl
Postup:
Do nastrouhané mrkve přidáme koření a osolíme.
Následně vymodelujeme placičky či koule libovolného tvaru, obalíme ve strouhance a zprudka opečeme.
Podáváme s pivem
Selamat makan!
Selamat minum!