Po milém italském pivním překvapení v květnu 2014 jsem se začal zamýšlet i nad italskými pivními chu’tovkami. Jelikož jsem docela polévkový, k pivu mi sedí i italská polévka Minestrone.
Pivařské minestrone pro cca 4 osoby:
cca 3 rajčata
malé balení rajského protlaku
4 stroužky česneku
olivový olej
1 kostka bujónu
1 menší plechovka bílých fazolí
2 mrkve
jedna petržel
bazalka
oregano
zelená petrželka (kudrnka)
jedna větší feferonka
cca půl balení špaget
sůl
bílý pepř
Postup:
Drobně nakrájený česnek osmažíme na oleji. Posléze přidáme kořenovou zeleninu. Po osmahnutí přidáme rajčata, rajský protlak, čerstvou bazalku, petrželku rozdrcenou feferonku a oregano, zalijeme vodou, dodáme bujónovou kostku a vaříme až začne mrkev měknout. Pak přidáme bílý pepř, bílé fazole a nakonec napůl rozlomené špagety, které dovařujeme cca 15 minut. Dosolíme podle chuti a podáváme s pečlivě vybraným minipivovarským produktem.