Minestrone

Po milém italském pivním překvapení v květnu 2014 jsem se začal zamýšlet i nad italskými pivními chu’tovkami. Jelikož jsem docela polévkový, k pivu mi sedí i italská polévka Minestrone.

Pivařské minestrone pro cca 4 osoby:

cca 3 rajčata

malé balení rajského protlaku

4 stroužky česneku

olivový olej

1 kostka bujónu

1 menší plechovka bílých fazolí

2 mrkve

jedna petržel

bazalka

oregano

zelená petrželka (kudrnka)

jedna větší feferonka

cca půl balení špaget

sůl

bílý pepř

Postup:

Drobně nakrájený česnek osmažíme na oleji. Posléze přidáme kořenovou zeleninu. Po osmahnutí přidáme rajčata, rajský protlak, čerstvou bazalku, petrželku rozdrcenou feferonku a oregano, zalijeme vodou, dodáme bujónovou kostku a vaříme až začne mrkev měknout. Pak přidáme bílý pepř, bílé fazole a nakonec napůl rozlomené špagety, které dovařujeme cca  15 minut. Dosolíme podle chuti a podáváme s pečlivě vybraným minipivovarským produktem.

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuálně a jeho autorem je Jarosek. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>