Madarsko stale prekvapuje

Po navsteve Hrabalovy pivnice jsem zasel proverit stav madarskych minipivovaru do me oblibene budapestske ochutnavkove hospudky.

Mel jsem stesti. Na cepu byl kukuricny Rizmajer, ackoliv musim podotknout, ze z lahve mi chutnal o neco lepe. Po poctive ceske sestnactce  vsak nejedno pivo ztrati svuj puvodni glanc. Dale mne zaujalo pivo s poetickym nazvem Whisky Buza, coz neni oznaceni homosexualniho milovnika single maltu, ale psenicne pivo s dodatkem whisky. Zkusenost urcite zajimava. Barva kalna a lihovina je citit uz ve vuni. Mok je dosti sladky, ale presto dostatecne lahodny. Je to vsak prece jen dezertni napoj a zrejme je neradno popijet jej cely vecer.

Dalsi novinkou pro mne byl lahvac z produkce nadnarodniho Dreheru s nazvem Vileg Komlos. Pomoci mych skromnych znalosti madarskeho jazyka jsem usoudil, ze nazev ma neco spolecneho s chmelem. A taky ze ano. Z otevrene flasky se linula silna, az vtirava vune chmele. Skoro jakoby nejaka uherska IPA do ktere je pridany polodivoky Kazbek. V chuti se vsak tento cichovy vjem prilis neprojevoval. Celkem decentni osvezujici pivo. Samozrejme bohuzel pasterizovane.

Madarsko stale prekvapuje. Jsem zvedavy, co objevim priste.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuálně a jeho autorem je Jarosek. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>