Kuřecí závitky se sýrem a jablkem

Své recepty vymýšlím improvizačně, podle toho, co mám doma zrovna k dispozici.

Pro 4 osoby:

4 kuřecí řízky

4 plátky eidamu či ementálu (lepší je ukrojit z bločku)

4 tenké plátky zeleného jablka

Kari, kardamom, sůl

Bílý jogurt

Pro 4 osoby naklepeme 4 kuřecí řízky, trochu osolíme, posypeme kari kořením, mletým kardamomem, pokapeme olejem a necháme přes noc v lednici marinovat. Druhý den si připravíme 4 tenké plátky eidamu nebo ementálu, nivy a nejlépe zeleného čerstvého jablka.

Do každého z naklepaných řízků vložíme po jednom z plátku obou sýrů a ovoce a zavineme. Nejlepší je upevnit špejlí nebo speciální kovovou jehlou. Je možno i nití jako španělské ptáčky.

Smažíme ve fritovacím hrnci, možno nechat trochu vysmahnout. Podáváme s rýží, brambory, hranolky nebo i chlebem. K podtržení indické chuti pokrmu můžeme závitky polít trochou bílého jogurtu. K pivu skvělé.

Příspěvek byl publikován v rubrice Listy UTOPIJE a jeho autorem je Jarosek. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>