Své recepty vymýšlím improvizačně, podle toho, co mám doma zrovna k dispozici.
Pro 4 osoby:
4 kuřecí řízky
4 plátky eidamu či ementálu (lepší je ukrojit z bločku)
4 tenké plátky zeleného jablka
Kari, kardamom, sůl
Bílý jogurt
Pro 4 osoby naklepeme 4 kuřecí řízky, trochu osolíme, posypeme kari kořením, mletým kardamomem, pokapeme olejem a necháme přes noc v lednici marinovat. Druhý den si připravíme 4 tenké plátky eidamu nebo ementálu, nivy a nejlépe zeleného čerstvého jablka.
Do každého z naklepaných řízků vložíme po jednom z plátku obou sýrů a ovoce a zavineme. Nejlepší je upevnit špejlí nebo speciální kovovou jehlou. Je možno i nití jako španělské ptáčky.
Smažíme ve fritovacím hrnci, možno nechat trochu vysmahnout. Podáváme s rýží, brambory, hranolky nebo i chlebem. K podtržení indické chuti pokrmu můžeme závitky polít trochou bílého jogurtu. K pivu skvělé.