Včera v klubu Hobit proběhla předvánoční prohlídka Pivovarského domu.
Akci předcházely dlouhé porady aby vše organizačně klaplo. Asi hodinová prohlídka zahrnovala návštěvu sklepního pivovaru, nové pivotéky a budoucí pivovarské restaurace. V pivovaru sládek Štverka stručně vysvětlil metodu vaření piva, předvedl zařízení a dal ochutnat trochu nezkvašené mladiny. To už v pivotéce na hosty čekaly vzorky tuzemských i zahraničních piv. Osobně jsem návštěvníky uvítal a hned zahájil svou krátkou přednášku instruktáží kterak správně degustovat pivo. Čtyři skupinky hostů postupně okusily12°a 12°Qásek, dále pak německé pivo pšeničné, anglický Ale a belgický částečně spontánně kvašený speciál. Klienti měli rovněž možnost nakoupit přímo v pivotéce poté co se ode mne dozvěděli praktické informace o jejím poslání. Pak byli odvedeni do prostor budoucí restaurace kde na ně čekalo drobné občerstvení skládající se z obložených chlebíčků, uzených žebírek a slivovice na zahřátí neboť v příští hospodě bylo poměrně chladno. Většina účastníků prohlídky se ještě do pozdních večerních hodin zdržela v plně vytíženém šenku. Akce vyšla, možná že jen chyběl slíbený kulturní program. V nabitém lokále však již na hudební nástroje nezbylo mnoho místa a rozjaření hosté si zábavu vytvořili sami.