Jak zabránit kontaminaci pivem

Po případu nákazy koronavirem Covid 19 lahvovým pivem vydalo MZ prostřednictvím náměstka Plk. Prymuly tato doporučení:

V supermarketu vybíráme láhev pomocí gumových rukavic, případně úchopových kleští.

Odneseme domů v pryžovém dekontaminovaném vaku.

Láhev podrobíme intenzivnímu UV záření. Nevlastníme-li potřebné zařízení, je třeba je zakoupit.

Pivo ponecháme v izolované místnosti vystavené slunečnímu záření cca 2-3 dny.

Po době izolace můžeme lahváč v ochranném obleku IPCHO otevřít. Je-li pivo pasterované, můžeme jej opatrně přes čerstvý respirátor FPP-2 začít pít. Nejbezpečnějším výrobkem tohoto druhu je americký sterilizovaný ležák Coors. Pivo nepasterované nalejeme obezřetně do odměrného válce a smícháme v poměru 1:2 se směsí chloraminu, lysolu, jódu a ajatinu. Po vypití se doporučuje podstoupit preventivní testy na Covid 19.

Na zdraví!

P.S. Respirátor FPP-2 je možno zakoupit za cenu 845 Kč + DPH přímo u ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuálně a jeho autorem je Jarosek. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

2 komentáře u “Jak zabránit kontaminaci pivem

  1. :)
    Jen dávej pozor, aby ti sem nenapsal nějaký chytrolín, že je to naprosto zbytečný a hašteřivý článek, navíc znevažující současnou transformaci společnosti z dementů na ještě větší dementy.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>