V době, kdy se vrací lesk a sláva řemeslných pivovárků se giganti snaží tento trend zoufale kopírovat.
Někdy lépe, někdy hůře. Ostravar vaří piva různých barev, Gambrinus či Staropramen nefiltry s mrtvými kvasnicemi, případně obohacené jablečným extraktem. Občas si tyto velkopodniky troufnou dokonce na piva svrchně kvašená.
Na březen připravil pivovar Radegast v rámci akce Výběr sládků přímo mok ve stylu Indian Pale Ale. Tento trend již pár let frčí, tak proč to nevyzkoušet průmyslově. V jistém porubském pivním baru nabízeli Radegast IPA 0,4 l za pouhých 22 Kč. Sklenička na stopce, solidní pěna, na první přičichnutí typická vůně ejlu. Dokonce při samotné konzumaci bych stěží rozlišil tuto ipu od ip vařených v malých provozovnách. Nedočetl jsem se žádné informace o použitých chmelech ani žádného jiného bližšího upřesnění výroby tohoto speciálu. Nakonec jsem dospěl k názoru, že tahleta nošovická ipa je snad podařenější než celá řada jakýchkoliv ležáků, které vytékají po více než dvě dekády z tohoto onehdy kvalitního regionálního pivovaru.
Čím nás Radegast překvapí dál?