Glarus Saisson

Jiz se ochlazuje, nektere pivovary prestavaji vyrabet sve letni specialy,

Bulharsky minipivovar Glarus z Varny to ovsem tak neresi. Nedavno se na bulharskem trhu objevil jeho special Glarus Saisson. Oproti beznym pivum z one zeme je drahy, ale rozhodne stoji za ochutnani. Jiz vune stoupajici z lahvace je navysost uslechtila. A skutecny degustacni zazitek nastava, jak jinak, uz pri prvnim hltu. Mok horky, mravne chmeleny dava najevo  svou pivni horkost. Castecne onen Glarus  chutna trochu po psenici,ale v pozadi je mozno vysledovat charakteristickou prichut belgickych piv. Takze, urcite i zasluhou belgickych specialnich kvasnic velice povedena kombinace horkeho ejlu mozna britskeho typu se stejnym typem z kontinentalni Evropy.

Nejintenzivnejsim chutovym vjemem je u tohoto Glarusu vsak prichut koreni. Stejne jako u mnoha belgickych psenicnaku  je pouzit pri jeho vyrobe koriandr a pomerancova kura. Dale je vsak zminen i muj zamilovany kardamon. Korenna vune prostupuje pivem intenzivne a v naproste vyvazenosti  dokresluje celkovy dojem z konzumace. Zpocatku navadi konzumenta k ocekavani, ze v druhem planu, popripade v doznivani ucini  stopy tohoto piva na patre ci na korenu jazyka  palivym. Je to vsak pouhe zdani.  Predpokladana ostrost se rozplyne v pravou chvili a v doznivani zase zustanou jen stopy uslechtileho ejlu, ktery by snad mohli i v samotne Belgii pohledat.

Neverite? Zajedte si do Bulharska.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuálně a jeho autorem je Jarosek. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>