V Antverpách je plno hospod. Jedna z nich se jmenuje Elfde Gebod.
Restauraci jsem objevil při své procháze městem. Venku bylo teplo, tak jsem se usadil na předzahrádce a začetl do nápojového lístku. Na čepu byl mimo jiné i výrobek, který jsem neznal. Jmenoval se stejně jako dotyčná hospoda.
Pivo typicky belgický ale, jen trochu sušší. Tento typ piva mám rád, když není přiliš silné, avšak pamatuji si i dobu mého působení v ostravské pivotéce, kdy jsem byl z konstantní degustace Belgičanů docela přepitý.
Elfde Gebot mne příliš neoslovil, a tak jsem se ani nepídil po tom, kde jej vaří, neboť mi nepřipadalo, že podnik ma vlastní pivovárek.
Další specialitou hospody byly trappistické lahváče. Údajně byly v nabídce všechny značky tohoto přísně hlídaného pivního stylu. Většinu belgických a jeden holandský Trappist jsem kdysi sám prodával, ale mohl bych třeba okusit Zundert, Fontane nebo americký Spencer. Nebo také belgický Westvleteren. Ten je tady ale zhruba 3 x dražší než jeho kolegové. Nevadí. Po příští výplatě tady znovu zavítám. A možná i poobědvám. To jídlo voní slibně….
Recenze jsem si přečetl samozřejmě až po své návštěvě. Byly veskrze pozitivní.