Chomoutov vždy potěší. Naposledy to bylo nejspíš předloni svým bezinkovým saissonem.
Včera jsem si v pustkovecké Kurníkšopě koupil jeho bock. EPM 16,5%, alkoholu plných 6,2%.
Od tohoto stylu, na rozdíl od porteru či dokonce stoutu, kdy dávám přednost hořčejším kouskům, lze očekávat jistou nasládlost. A ta byla i v chomoutovském výrobku. Opravdu typické pití spíše pro chladnější počasí. Venku je sice jaro, ale letošní apríl s teplotami přímo kouzlí. Tak mi bock přišel k chuti.
Kávové a čokoládové podtóny a jistá, celkem příjemná a nerušící ovocnost. To byly hlavní atributy onoho bocku. Zaujal mne popis piva od výrobce, kdy je doporučuje v kombinaci s čokoládovým zákuskem. To jasem naposledy slyšel od Michaela Jacksona v souvislosti s Brown Ale. Ale ten vlastně doporučoval jablečný koláč. Alkohol v bocku byl cítit, až trochu pálil v krku, ale hlavně příjemně hřál. Jediným nedostatkem tohoto speciálu však byla bohužel naprosto nestabilní pěna, takže už po několika sekundách po nalití do půllitru (láhev měla obsah 0,75l) mok vizuálně spíše připomínal mošt z černého rybízu.