Mám rád poctivé desítky. Podle mne se právě na nich pozná dobrý sládek.
Ani na Slovensku neztrácím kontakt s českým pivem. Samozřejmě, že se vyhýbám PU, Bernardu i Budvaru. Ale rád si vychutnám Novou Paku, Pernštejn nebo Kout. Naposledy mne v mé oblíbené bratislavské pivotéce překvapila točená desítka Krušnohor z Kraslic. S tímto pivovarem, přesněji s jeho managementem jsem se blíže seznámil na Pivní Pečeti v Českých Budějovicích, kde jsme se spolu svorně opili. Měl jsem kvalitně vypěstovanou žízeň, tak jsem se těšil. Krušnohor potěšil. Kvalitně vychlazený mok jen zasyčel. Pivečko hořké tak akorát s nezaměnitelnou českou pivní vůní, dobře vyvážené a s příjemnou dochutí. Škoda, že jsou Kraslice tak daleko….
V ledničce jsem objevil klasickou robustní láhev z Potštejna. Ano. Clock při všech svých svrchních experimentech vaří i spodně kvašenou desítku! Nemohl jsem se dočkat večera, až si toto výčepní světlé s názvem Hektor otevřu. A opět jsem byl potěšen. Pivo trošku hořčejší a zemitější, ale rovněž chutné. Jeho konzumaci jsem párkrát proložil Podkrkonošským Speciálem, takže jeho zemitá asertivita ještě více vynikla. 4% alkoholu – to je v letních vedrech akorát. Clock umí. Jen mne opět trochu konsternovala fantasy příšera na etiketě, zřejmě samotný zlý robot Hektor. Potštejn už jiný nebude.
no, já si třeba dobře ošetřený Budvar velmi rád dám, ta značka je ve výborné kondici a Bernard je pro mně záruka kvality, to pivo je prostě dobré.
Dobre osetreny Budvar si dam doma. Bernarda bohuzel od osudoveho roku 2007 nevyhledavam. Navic se v zahranici venuji takrka vyhradne mistnim znackam.