Kolem te hospody pobliz nadrazi Wien Prater chodim uz dva a pul roku. Dnes jsem si tam zaskocil na pivo.
Podnik se jmenuje Hansy a ma v onom miste evidentne letitou tradici. Klasicka hospoda, ktera pripomina hodne ceske tradicni santany. Zaujalo mne, ze na cepu maji Budvar. Pred par lety mi jakysi spolupivar poslal odkaz na video primo z nejake ceske hospody v Prateru, kde Budvar rovnez tocili. Ale ve velkem. Ucinkujici vycepni byl skutecny mistr a tamni pipa byla opravdu zbesila.
U Hansyho mi starsi vycepni Budvarek tocila zaroven do dvou pullitru, nebot hodne penil. Nakonec mi stejne asi pul deci ze zalozniho kryglu dolila. Jak uz jsem se tady mozna nekolikrat zminil, doma bych protestoval, ale cizi zemi ponecham bez zbytecneho komentare jejich vlastni vycepni kulturu. Pivo tudiz nacepovano cerstve, lec me vytribene smysly prilisne nepotesilo. Mok pomerne studeny, avsak chybel mu ten nezbytny krenovy riz. Spise v nem byl citit CO2 ve sve proste chemicke podobe. Rovnez pena zalostna. Nostalgicky jsem si vzpomnel na muj snad nejlepe nacepovany Budvar v Masnych Kramech v lete roku 1992. To byl nektar! I vlastne celkem nedavno v budejovickem hotelu Maly Pivovar byl krouzkovy Budvarek natocen obstojne. Nu coz. Posviceni neni ani v Rakousku kazdy den.
Na ceduli jsem si videl inzerovat jeste dalsi dva druhy toceneho piva. Hansy Helles a Hansy Zwickl. Zabrouzdal jsem na internetu. Ani zminka. Jen jakysi Hans Zwickl byval v minulosti nemecky automobilovy zavodnik. Mohl jsem se zeptat, kde jim to vari. Avsak po zkusenosti s nedokonale natocenym Budvarem, ktery stal navic 4.40 EUR se mi do toho ani prilis nechtelo.
Hospoda pekna, motivujici, zrejme tam budou i dobre varit. Jedna navsteva vsak stacila.