Dalešický pivovar proslul v roce 1980, když se v jeho doposud poměrně zachovalém areálu dva roky po jeho odstavení z provozu natáčely slavné Hrabalovy Postřižiny.
Počátkem 21. století se pivovar regeneroval a dnes vaří velice chutnou světlou 11°a rovněž slavnou Májovou 13°. Dle internetových stránek je možno Dalešice ochutnat v široké síti restaurací a hospod v kraji Jihomoravském, Olomouckém, Zlínském, Jihočeském, Vysočina i v samotné Praze.
Segalovi se podařil dobrý tah, když nasadil na svou pípu dalešickou speciální 16°Bock z bariqových dubových sudů. Krásný zážitek pro fajnšmekry! Lehká nasládlost speciálu je daná alkoholovou silou – plných 6,8%. Ušlechtilé dřevo je v pivu nesporně cítit. Chuťové tóny přecházejí až lehce do vanilky a možná i puškvorce. Jako u vánočního cukroví. Hořkost nižší, ale mok ušlechtilý, krásně tělnatý bez zbytkového alkoholu, který hřeje u srdce. Homogenní doznívání ukončuje skvělý degustační zážitek.
Tak běžte rychle k Segalovi. Snad tam dalešického bocku ještě trochu zbylo.