Po roce jsem opet navstivil restauraci v Antverpach, kde maji na cepu celych 30 piv.
Je to takovy vycep ve stylu prazskych Zlych Casu. Akorat v dobe me navstevy ponekud chybeli hoste.
Jedna markantni zmena od lonska. Podnik zacal varit vlastni pivo. I kdyz ne primo v prostorach hospody, ale nekde bokem. Gollem Blond je pri svych 6,5% alkoholu typicky belgickym ejlem. A mozna ma i neco navic.
Naproti tomu Zinnerbier z pivovaru Brasserie de la Senne mi moc nejede. Horkost v poradku, ale pripada mi trochu nakysly.
Pivovar Wilderen se v podniku presentuje silnym mokem Tripel Kanunnik. Ma plnych 8,2 % alkoholu a chutna presne podle tohoto urceni. Zadna zajimava chut.
O nece chutnejsi je produkt pivovarku Verzet – Moose Blues Dubbel. Presne v belgickem stylu v alkoholicke sile 7,5% je toto polotmave pivo pozivatelne a opet odkazuje na vlamske pivni styly.
V blizke hospode se dozaduji sklenky pro mne neznameho piva Hapkin. Zrovna doslo. I Ani v blizkem obchode, ktery provozuje jakysi Ind jej uz nemaji. Takze vezmu za vdek tretinkou Rodenbachu. Je to neco mezi belgickym ejlem a spontanne kvasenym kyselakem.
S belgickymi pivy nemusime vzdy souhlasit, ale je treba s nimi pocitat.