Doslova „ohnivé koule“. Americká snacková specialita, na kterou jsem s oblibou chodíval do miamskè pivnice Sharkey‘ s.
Jednalo se údajně o polotovar, ale velice chutný. Mleté.kuřecí maso s pálivým kořením bylo vytvarováno do malých kuliček a podáváno s ostrou omáčkou. Porce lokální pivní chuťovky stála tenkrát něco kolem pěti dolarů. Pivo pak do hrdla teklo samo.
Něco podobného jsem nedávno ochutnal v porubské Sbeerce. Nejprve jsem si objednal fazolovou polévku s uzeným masem a zapil to německým Kellerbierem Weinhenstephan. Je to údajně nejstarší dochovaný pivovar na světě založený už v roce 1040. Kvasničák pitelný, avšak na můj vkus trochu sladký.
Masové kuličky s papričkami jalapeños mi balls of fire docela připomínaly. Navíc pálivost umocňoval i docela ostrý dip. Potom Red Ale z Dolních Bojanovic chutnal…
Celkem příjemný degustační zážitek. Vystřízlivění přišlo při placení. Za polévku bez pečiva, kuličky a dvě malá piva jsem zaplatil plných 279 Kč!
Až krize udeří, bude se obtížně zlevňovat….