Uz loni v lete jsem v Bratislave zaslechl, ze na konci Obchodne ulice se chysta nova pivovarska hospoda.
Rovnez jsem se doslechl, ze ruzinovsky minipivovar Komin timto rozsiruje svou vyrobu. Sel jsem najisto. Krasna, puvodne snad 250 let stara budova je pro pohostinske ucely primo predurcena. Prostorny interier jsem navstivil kolem 11 hodin dopoledne. Stridme reseni prostoru, pomerne utulne posezeni. Jen mne trochu iritovala rozsahla vzduchotechnika nevhodne „zdobici“ historicke stropy. Co naplat! Technologie jdou kupredu! Tak tedy vypada restaurace Alzbetka.
Na snidani jsem si objednal polevku. Kapustacka z menu bohuzel nesla prodat zvlast, tak jsem nakonec vyzkousel slovenskou verzi madarske rybi polevky Halaszle. Pekne ostra a poradna porce. Plno rybiho masa. Jen si myslim, ze za 8.90 EUR mohly byt pouzity kvalitnejsi ryby.
Prvni nac jsem se zeptal bylo, zdali se pivo Komin dovazi z nedalekeho Ruzinova. Avsak byl jsem odpovedi prekvapen. Pivo se vyrabi primo v Alzbetce. I na pivnich tackach je napsano Mestsky pivovar Alzbetka. I chutove byla svetla 11 dosti odlisna od te, co jsem v Kominu pil loni a predloni. Zatimco puvodni Komin byl hluboce az pelynkove horky, alzbetinska verze byla prijemne vonava a podstatne sladsi. Trochu klise, ale celkem jsem byl spokojen. Potesila mne i cena. Za pullitr pouhych 1.80 EUR. Po mych svycarskych zkusenostech to byl primo balzam na dusi i penezenku.
Podnik nabizi jeste polotmave a ipu, ale ja jsem toho dne mel pomerne nabity program. Na cepu bylo tez i par piv z ceskych minipivovaru. Vsiml jsem si, ze rajhradsky Duck and Dog se zacina pekne rozlezat.
Restaurace Alzbetka otvira denne v 10 rano. Ve vedlejsim vchode je vsak umisten jeste maly prijemny vycep s provozem od 7 rano urceny nepochybne pro ranni ptacata, ktera toho planuji ve dne co nejvice vypit. Tam vsak je na cepu bohuzel jen Zlaty Bazant a Budejovicky Budvar.