Do pivovarské restaurace Aero chodím vždy rád.
Tak bylo i včera, když jsem ukončil nudnou výuku na ZUŠ a uvědomil jsem si, že mám docela žízeň.
Je to marné – jaro je tady, i když to tak podle počasí posledních dnů ani moc nevypadá.
Tentokrát jsem vynechal 11° Pilota a vrhl se přímo na lahodnou 12° Aero.
Jaká pochoutka! Už vybraná vůně evokovala případnou zážitkovou cestu mezi severočeskými chmelnicemi. Ano. Aero je cítit intenzivně chmelem. Ale není to ten čerstvý samoúčelně aromatický, který se přidává do piva v rámci studeného chmelení. Toto aróma je disciplinovaně integrované a vkusně provází celou dobu konzumace.
Hořkost akorát, slušné sladové tělo a příjemné doznívání.
Typická česká mňamka.
Hned poté jsem se zapil do mnichovské 13° Examinátor. S tímto mokem se průběžně setkávám již několik let a pamatuji, že jsem u něj občas míval problém s teplotou. Tentokrát je však vše vzorné.
Examinátor je mravně hořký, rovněž voní chmelem, ale zdálo se mi, že samotná chuť je přece jen trochu potlačená ve srovnáním s plně otevřeným Aerem.
Jakápak ale soutěž! Oba truňky jsou vzorné a přinášejí poučeným pivařům vybrané potěšení.
Podobně bývám spokojen, až na drobné výjimky i s ostatními produkty Aera.
3.5. oslaví Aero 6 let od svého založení.
Mezi jeho další aktivity patří mimo jiné i zahájení provozu v čerstvě pronajaté hospodě U čápů (U čápa) v Paskově – Žabni.
Dej bůh štěstí!