Aero 12° versus Examinátor 13°

Do pivovarské restaurace Aero chodím vždy rád.

Tak bylo i včera, když jsem ukončil nudnou výuku na ZUŠ a uvědomil jsem si, že mám docela žízeň.

Je to marné – jaro je tady, i když to tak podle počasí posledních dnů ani moc nevypadá.

Tentokrát jsem vynechal 11° Pilota a vrhl se přímo na lahodnou 12° Aero.

Jaká pochoutka! Už vybraná vůně evokovala případnou zážitkovou  cestu mezi severočeskými chmelnicemi. Ano. Aero je cítit intenzivně chmelem. Ale není to ten čerstvý samoúčelně aromatický, který se přidává do piva v rámci studeného chmelení. Toto aróma je disciplinovaně integrované a vkusně provází celou dobu konzumace.

Hořkost akorát, slušné sladové tělo a příjemné doznívání.

Typická česká mňamka.

Hned poté jsem se zapil do mnichovské 13° Examinátor. S tímto mokem se průběžně setkávám již několik let a pamatuji, že jsem u něj občas míval problém s teplotou. Tentokrát je však vše vzorné.

Examinátor je mravně hořký, rovněž voní chmelem, ale zdálo se mi, že samotná chuť je přece jen trochu potlačená ve srovnáním s plně otevřeným Aerem.

Jakápak ale soutěž! Oba truňky jsou vzorné a přinášejí poučeným pivařům vybrané potěšení.

Podobně bývám spokojen, až na drobné výjimky i s ostatními produkty Aera.

3.5. oslaví Aero 6 let od svého založení.

Mezi jeho další aktivity patří mimo jiné i zahájení provozu v čerstvě pronajaté hospodě U čápů (U čápa) v Paskově – Žabni.

Dej bůh štěstí!

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuálně a jeho autorem je Jarosek. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>