Po čase jsem se opět rozhodl podělit o své kulinářské recepty jídel vhodných k pivu.
ROŠTĚNÁ HINDUISTICKÝCH REFORMÁTORŮ
Suroviny (pro 3 osoby)
500 g vyzrálé hovězí roštěné 2 mrkve Půl hrsti rozinek Troška drceného čerstvého zázvoru 3 větší stroužky česneku Půlka menšího jablka 2 čerstvé chilli papričky 3 dcl bílého jogurtu Garam Masala Kurkuma 1 dcl červeného vína Sójová omáčka Sůl Olej Trocha citrónové šťávy
Postup:
Hovězí roštěnou nakrájíme na drobné štíhlé kousky, osolíme, přidáme rozinky, drcený česnek, zázvor, drobně nakrájené chilli papričky, sójovou omáčku, kurkumu, garam masalu, pokapeme citronovou šťávou, olejem a necháme v lednici 24 hodin marinovat. Druhý den směs zprudka osmažíme na oleji, přidáme trochu vody a necháme zhruba 45 minut dusit. Pak dodáme na kolečka nakrájenou mrkev a za další zhruba půl hodiny na drobno nakrájené jablko a červené víno. Nakonec přidáme jogurt a za občasného míchání necháme projít varem a odstavíme. Jako přílohu můžeme použít indický chléb roti, nebo i rýži či hranolky. Zapíjíme jakýmkoliv kvalitním pivem z minipivovaru.
Proč zrovna hindističtí reformátoři? V hinduistickém prostředí je kráva posvátným zvířetem a její maso se tudíž oficiálně běžně nekonzumuje a navíc příslušníci tohoto náboženství nemívají příliš vstřícný přístup k alkoholu.
Ram-ram!