Bock Barique z Dalešic

Dalešický pivovar proslul v roce 1980, když se v jeho doposud poměrně zachovalém areálu dva roky po jeho odstavení z provozu natáčely slavné Hrabalovy Postřižiny.

Počátkem 21. století se pivovar regeneroval a dnes vaří velice chutnou světlou 11°a rovněž slavnou Májovou 13°. Dle internetových stránek je možno Dalešice ochutnat v široké síti restaurací a hospod v kraji Jihomoravském, Olomouckém, Zlínském, Jihočeském, Vysočina i v samotné Praze.

Segalovi se podařil dobrý tah, když nasadil na svou pípu dalešickou speciální 16°Bock z bariqových dubových sudů. Krásný zážitek pro fajnšmekry! Lehká nasládlost speciálu je daná alkoholovou silou – plných 6,8%. Ušlechtilé dřevo je v pivu nesporně cítit. Chuťové tóny přecházejí až lehce do vanilky a možná i puškvorce. Jako u vánočního cukroví. Hořkost nižší, ale mok ušlechtilý, krásně tělnatý bez zbytkového alkoholu, který hřeje u srdce. Homogenní doznívání ukončuje skvělý degustační zážitek.

Tak běžte rychle k Segalovi. Snad tam dalešického bocku ještě trochu zbylo.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuálně a jeho autorem je Jarosek. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>