Barrigová piva mám rád. Ale pouze jako dezert.
Silným dezertem je třeba i 24° barrel aged Jack Daniels ze Zíchovce. Supersilný, polotmavý mok je dokvašovaný a zrající v sudech po známé lihovině. Nejsem příliš přítelem whisky nebo bourbonů, někdy se však do chuti ponořím. Mám rád, když je nějaký single malt cítit rašelinou. To však není případ Jacka Danielse. Dotyčné pivo po něm výrazně voní a dodává mu jistou až snobskou noblesu. Bohužel, v jeho síle a výrazných aromatech se poněkud ztrácí samotná chuť piva,
Vzpomínám si, že kdysi v 90. letech jsem ve Francii ochutnal pivo, které bylo uvařeno ze sladu, z něhož se vyrábí whisky. Celkem zajímavý degustační zážitek.
Konzervativní pivař se však po těchto experimentech vždy vrátí se svému čitelnému ležáku.