Katolický řád Karmelitánů vznikl již ve 12. století ve Svaté zemi (dnešní Izrael) na úpatí místní hory Karmel. V 16. století se Karmelitáni rozlezli i po Evropě a roku 1679 začali vařit ve Vlámsku své pivo.
Pivo Tripel Karmeliet je svrchně kvašené, měděné barvy a s obsahem alkoholu 8,3%. Podle staré receptury je vyrobeno ze tří druhů obilí (3 grain). Ječný i pšeničný slad je dnes již zcela běžný i v našich podmínkách, do karmelitánského se však ještě přidává oves, který mok chuťově ozvláštňuje. Pochutnají si zejména milovníci sladších piv, zajímavost chuti však může oslovit i příznivce hořčích značek. Vedle lahváčů v pivotéce bude od začátku příštího týdne Tripel Karmeliet i na čepu přímo v Hobitu. K dispozici je jeden třicetilitrový KEG tak si pospěšte!