Karmelitánské v Hobitu

Katolický řád Karmelitánů vznikl již ve 12. století ve Svaté zemi (dnešní Izrael) na úpatí místní hory Karmel. V 16. století se Karmelitáni rozlezli i po Evropě a roku 1679 začali vařit ve Vlámsku své pivo.

Pivo Tripel Karmeliet je svrchně kvašené, měděné barvy a s obsahem alkoholu 8,3%. Podle staré receptury je vyrobeno ze tří druhů obilí (3 grain). Ječný i pšeničný slad je dnes již zcela běžný i v našich podmínkách, do karmelitánského se však ještě přidává oves, který mok chuťově ozvláštňuje. Pochutnají si zejména milovníci sladších piv, zajímavost chuti však může oslovit i příznivce hořčích značek. Vedle lahváčů v pivotéce bude od začátku příštího týdne Tripel Karmeliet i na čepu přímo v Hobitu. K dispozici je jeden třicetilitrový KEG tak si pospěšte!

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuálně a jeho autorem je Jarosek. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>