Asi před třemi týdny jsem v Kurníkšopěhospodě mezi nabízenými pivy objevil i barigový ležák Timeless.
Je to produkt létajícího pivovaru Sibeeria, který je pověstný svými speciály.
K dotyčnému moku jsem přistupoval jako k opravdovému speciálu a během cca 10 minut jsem vysrkal jen jednu třetinku.
Bylo nutno zapojit příslušné senzory v podobě chuťových pohárků.
V prvním plánu nic zvláštního. Střední hořkost a poměrně nízký říz. Pivo prý nějakou dobu dokvašovalo v dubových sudech. Nebyla žádná informace, že by v oněch sudech před zmíněným pivem kvasilo ještě něco jiného.
Nakonec jsem konstatoval, že výrobek je celkem zdařilý. Je to nesporný kontrast k běžným výčepním vzorně chlazeným a řízným pivům. Proto také je vhodné Timeless považovat za jistý pivní aperitiv.
Zdravím, jen dvě opravy:
1) Sibeeria od roku 2020 nelítá, ale vaří ve svém v pražských Vysočanech…
2) Timeless není pivo dokvašované v sudech, ale pouze „leželo“ na francouzském dubu několik týdnů. Odtud i název oak aged…
Tak nevím, jestli v Kurniku mají úplně přesné info…
Děkuji za upřesnění. Touto cestou vítám Sibiř mezi „normální“ pivovary. Musím se ještě podívat na stránky Pividky.cz , zda-li je onen pivovar aktualizován. Sám jsem si toho nevšiml. V Kurník šopě bylo u Timeless uvedeno pouze Oak aged. Čili přesnější překlad je „dozrávané“.