Rog hojnosti

Název nového asahického piva, které minulý měsíc figurovalo v závislých hospodách jako Volba sládků má něco společného se staroslovanskou mytologií.

Radegast uvařil ipu. Jmenuje se stručně ROG. Holedbá se poctivými 50 IBU jednotkami hořkosti.

Včera jsem ji ochutnal podruhé. Co říci?

Údajně se jedná o historicky první spodně kvašené pivo nošovického pivovaru. Navzdory, že se jedná o ipu, která by měla být tradičně mocnější, uvedený obsah alkoholu u Rogu je pouze 4,6%.

Opravdu voní jako ejl, možná dokonce i jako nějaká umírněnější ipa. Chuťově je skutečně hořká a celkem vkusně aromatická, možná nějaký milovník tohoto stylu v mnohem brutálnějších formách by řekl, že je aromatická symbolicky.

 

Pro mne byl Rog celkem pitelný, nic mne v něm nerušilo ani příliš nechybělo. Teď jsem četl nějakou recenzi, kde si degustátor vyloženě stěžuje na nedostatek alkoholu a Rog mu připadá jako 8°nebo dokonce jako pivo nealkoholické.

Samotná Volba sládků je celkem dobrá volba, protože trochu rozšiřuje poměrně fádní sortiment piv české větve japonského koncernu Asahi.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuálně a jeho autorem je Jarosek. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>