Nenaočkuje-li mne Julie, naočkuji ji já

Variace na populární jazykolam evokuje snad nejvýraznější polemiku dnešních dnů.

V dětství jsem bral očkování jako nutné zlo. Tenkrát se s námi nikdo nepáral. Očkovalo se v ordinaci dětského lékaře nebo kvalifikovaní zdravotníci dorazili přitom do školy. Nepamatuji se, že by někdo tenkrát protestoval nebo že by se o tomto tématu vedly jakékoliv diskuze.

Díky této strategii boje proti infekčním chorobám jsem nikdy neonemocněl dětskou obrnou, tyfem nebo černým kašlem. Očkování, až na drobné stresy z používaných jehel jsem veskrze snášel dobře, drobnou výjimkou byla kalmetizace proti TBC v 8. třídě ZŠ, kdy mi mokvající strup po vpichu znepříjemňoval život asi měsíc.

Jednou z nejstrašnějších chorob, která kosila celé národy byly tzv. pravé, neboli černé neštovice (Variola Vera). Ještě během 20. století na jejich následky zemřelo na světě skoro půl miliardy lidí. Lidstvo se pochopitelně chtělo bránit a tak ve staré Číně jsou doloženy první pokusy o imunizaci, kdy už v 10. století se preventivně vdechovaly usušené neštovicové puchýře. Podobná metoda, kdy se preventivně aplikoval hnis z mrtvých vyrážek se oficiálně v Anglii používala od roku 1721. Tento způsob „očkování“ se však zdál dosti nešťastný – u tzv. variolizovaných osob skoro vždy propukla bouřlivá reakce na nebezpečnou „vakcínu“, která mnohdy skončila smrtí pacienta.

Situace se radikálně změnila, když si v roce 1796 britský lékař Edward Jenner všiml, že lidé pracující u krav, které rovněž trápily jisté druhy varioly většinou na pravé neštovice neonemocní. V zájmu vědy tak experimentálně naočkoval kravskou variolou jakéhosi osmiletého spratka, který tak získal po šesti týdnech stonání patřičnou imunitu a na následnou aplikaci Varioly Very již nereagoval. Tím byl položen základní kámen vakcinace (vacca – latinsky kráva).

Dnes je očkování již naprosto běžné. A na rozdíl od nedávné minulosti proti němu sílí odpor. Prezentuje se, že nová očkovací séra obsahují stříbro, rtuť nebo hliník a že u dětí vede k autismu. Já mám za posledních cca 20 let za sebou očkování proti hepatitidě, tyfu, encefalitidě , yukonské chřipce a žluté zimnici a prozatím jsem na sobě žádné následky neobjevil. Dokonce myslím, že introvertem jsem byl už před vakcinací.

Tato problematika se však vyhrotila koncem minulého roku, když byla smrtelnou pandemií ohroženému světu představena spásná vakcína. Začala kampaň, mediální masáž a spiklenecké teorie. Dosud byli občané naší země rozděleni na babišovce a nebabišovce, staré a mladé, levičáky a pravičáky, hadráře a antihadráře, popírače a koviďáky, alkoholiky a abstinenty. V nedávné době se začali radikálně dělit na očkované a neočkované.

Vakcína proti covidu 19 je systémově nová a experimentální. Oba tábory mají své argumenty. Jedni dělají z očkování základní nutnost existence, jedinou obranu před jistou smrtí a poukazují na eridikaci metel lidstva jako byly již zmíněné neštovice nebo obrna. Ti druzí preferují přirozenou imunitu a mají obavy s vedlejších účinků očkování.

S tímto samozřejmě souvisí řada konspirativních teorií. Ty nejodvážnější hovoří o implantovaných mikročipech firmy Microsoft Billa Gatese, které mají z očkovaných udělat poslušné otroky, ty střízlivější s odkazem na Římský klub, Bilderberg nebo NWO popisují plány na brutální snížení populace.

Obojsměrně létají argumenty a obě strany vypadají naprosto nesmiřitelně. Je pravdou, že po cca 8 měsících plánovitého očkování se radikálně snížila úmrtnost na covid 19 a k nevoli vlastizrádných papalášů se celkem vyprázdnili i nemocnice. Démonizovaná „mutace delta“ je v 99% případě jen běžným nachlazením a poplašným zprávám o hromadných úmrtích po aplikaci vakcíny zejména v domovech důchodců osobně nevěřím.

Na druhé straně žádné očkování neposkytuje 100% ochranu a je myslím, že není vůbec nereálné, že by se  případné následky mohly objevit v horizontu několika let. Stejně tak se nám zatím z geneticky upravených plodin nerodí běžně děti se dvěma hlavami, ale nikdo si nemůže být jistý, že se to nestane.

Mnohem horší je propagandisticko – politický aspekt celé vakcinační hysterie. Opět se objevuje reálná orwellovština a začíná segregace občanů. Vymýšlejí se nové zákony a elasticky ohýbají paragrafy. Jako obvykle je za tím obrovský mamon a nikomu tady nejde o zdraví lidí. Celá aféra s chřipkou povýšenou na světovou hrozbu je již trapností nejhrubšího zrna a doufám, že alespoň u nás si už většina lidí uvědomuje zrůdnost současné hygienicko-fašistické propagandy.

Minulou sobotu jsem se účastnil slavnosti obce Malenovice, kterou navštívily snad tisíce lidí a s úšklebkem jsem si představoval iniciativního hygienického kontrolora. Jediným nebezpečným virem dneška jsou hrabiví bezskrupulentní zbohatlící, kteří nikdy nemají dost a ničeho se neštítí. Pojďme společně hledat na onen hmyz účinné DDT.

Teď mne napadá, že svou poslední protitetanovku jsem dostal někdy před 34 lety…

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuálně a jeho autorem je Jarosek. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>