Novinky z Paskova

Předevčírem jsem při vstupu na pivovarský dvůr Panského Pivovaru zahlédl 12 nových ležáckých tanků.

Nebyly ještě nainstalovány, avšak jasně svědčily o tom, že podnik hodlá zvyšovat výrobu.

Paskov zůstává i nadále spodně kvasícím pivovárkem, což mi i docela vyhovuje. Skalním sortimentem zůstává Obecní 10°, mnichovská polosvětlá 12°Borloch a geniální tmavá „flekovská 13°Perkajz. Sezónně jsme již měli možnost ochutnat pivo pšeničné, cyklistickou „devítku“ a Vánoční speciál.

Výčepní se s pivem mazlí a točí výhradně esteticky dokonalé „hladinky“ . Klientela si již samozřejmě zvykla a nikdy jsem nebyl svědkem, že by nějaký pivní barbar vyslovil scestnou tezi, že „na dobré pivo je třeba si počkat!“. Velice mne těší, že odbyt všech tří stěžejních značek je vyrovnaný. Sleduji též s uspokojením, že na odbyt jde i pivo černé.

Bohužel, zručný výčepní Lumír kvůli neshodám s vedením v pivovaru údajně končí. Věřme však, že i tak si tento příjemný podnik i do budoucna uchová svůj image a kvalitu.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuálně a jeho autorem je Jarosek. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>