Proč už teď vůbec nemusím do Topolné

Před nějakou dobou jsem ochutnal v Ostravě polotmavé pivo z minipivovaru Topolná. Docela jsem měl radost, že jsem si tenkrát ušetřil cestu.

V příslušném článku jsem projevil přání okusit i jeho světlou verzi. To se mi poštěstilo minulý týden. V prívozské Kurníkšopě u okénka ji právě čepovali. Jako štamgast jsem topolnou (topolenskou) 12° dostal načepovanou do regulérního půllitru. Jinak bych musel zaplatit ještě extra 5 Kč za naprosto neplnohodnotný plastový pohárek.

Pivko bylo kvalitní. Takové hutné a komplexní. Příchuť kvalitního chmele, ale rovněž svébytně se prosazující sladová složka. Žádné zbytečné degustační meandry a nuance. Doznívání kratší, ale řízné. Vůbec žádné otravné bublinky nebo přesycenost CO 2. Prostě truńk, jak má být. Trochu mi ta Topolná připomínala mé první setkání s čepovanou nepomuckou Zlatou Krávou.

Před hospůdkou jsem ještě potkal párek pivních kumpánů, z nichž jeden kdysi prodával  v dnes už zrušené opavské Pivní Mozaice. U několika žejdlíků jsme rozebírali české i zahraniční pivní značky a současnou politickou situaci, která pivu a hlavně hospodám vůbec nepřeje.

Byl bych potěšen, kdyby i v těchto pohnutých časech mi občas lokální, často konspirační šenky nabídly nějaký vzorek z českého či moravského pivovárku, který jsem sám doposud neobjevil.

Cenu samozřejmě respektuji.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuálně a jeho autorem je Jarosek. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>