Mediální strašení nekončí. V TV se opět objevuje vyhrožující nácek Prymula (odkud ho zas vyhrabali?) a internet je plný šokujících zpráv, jak nás již brzy Covid vyhubí.
Jedna z posledních (poté, co jsem se dozvěděl, že jestli chytnu koronu, mám 8x větší šanci zažít mozkovou mrtvici) popisovala tklivou nemocniční scénu z USA, kdy mladý, nedisciplinovaný účastník texaské Covid Party umírá na smrtelnou nákazu na oddělení intenzivní péče a v posledním tažení se obrací na přítomnou ošetřující sestru se slovy: „Nevěřil jsem ve smrtelnost covidu a to jsem udělal velkou chybu….“ ukázka jak z béčkové mýdlové opery. Představuji si dokonce tuto ještě rozšířenou scénu v originále: „I was wrong. I made a fatal mistake! I was blind, but now I see! Forgive me, Corona for my ignorance and blaspheming….God is my sheppard….“
Ale teď něco veselejšího: Jeden nejmenovaný český lékař, který mimo jiné zmínil 7000 českých občanů zemřelých na onkologické choroby za poslední tři měsíce, že coronavirus se dá vyšlechtit i v domácích podmínkách. Jako základ pro kultivaci viru prý stačí pivní kvasinky (Saccharomyces Cereviciae).
Ač syn chemika, nedokáži si tento proces vysvětlit. Že by nakonec všechen ten bordel vznikl v nějakém pivovaře (Tsching Tao) a ne na netopýřím trhu? A není to náhodou cesta k opravdu funkční vakcíně? Pivař dostane oslabený virus do těla a získá přirozenou imunitu. Je to určitě výzva pro činorodé domovarníky, ale i pro velké pivovarnické společnosti.
Viry přicházejí a odcházejí – Pivo zůstává….