Další vyprošťovák, tentokrát s kuřecími játry

I v dnešních nelehkých dnech se můžeme někdy dokonale zbořit. Buďto v některé z ilegálních náleven nebo jen tak doma z nasyslovaných zásob piva a etanolu. Avšak i poměrně střízlivému člověku přijde ráno k duhu místo obligátních rohlíků výživná polévka.

 

Na 1 litr polévky:

1 střední cibule

Pár stroužků česneku

1 mrkev

Půlka cukety

cca 250 g kuřecích jater

2 žampiony

1 kostka zeleninového vývaru

Vegeta, sójová omáčka, pepř, mleté nové koření, bobkový list, majoránka,chilli

1 dcl červeného vína

Postup:

Česnek a cibuli nakrájíme nadrobno. Orestujeme na oleji, přidáme kuřecí játra s trochou majoránky. Nesolíme! Po orestování přikryjeme a asi 2O minut dusíme. Podlijeme trochou červeného vína.

Zatím nakrájíme mrkev a cuketu a následně vaříme v 1 litru vody. Po chvíli přidáme kostku zeleninového vývaru a přisypeme pepř, nové koření, bobkový list, případně špetku chilli.

Až zelenina ve vývaru změkne a játra jsou rovněž měkká, vlijeme orestovanou a dušenou směs do vývaru. Vaříme ještě několik minut, podle chuti okořeníme a podáváme – nejlépe s chlebem.

Příprava možná vypadá složitě, ale jde to samo.

Dobrou chuť a na zdraví!

 

 

 

 

 

Až zelenina ve vývaru změkne a zm

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuálně a jeho autorem je Jarosek. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>