Ač to nevypadá úplně lákavě, přesto jsem příslušnou degustaci absolvoval.
Rozhodl jsem se ochutnat nějaké běžné komerční ležáky z Alsaska. Cíleně jsem vynechal nejslavnější Kronenbourg 1664, neboť už před pár lety jsem si přísahal, že tohoto vodnatého kleštěnce již nikdy více nepozřu.
Šestiprocentní speciál Fischer je plněn do pohledných masivních láhvi o objemu 0,66 l s keramickým uzávěrem. Jen při pouhém pohledu dostane člověk na to pivo chuť. Avšak jak už to bývá, pouhé zdání klame. Fischer je i přes fakt, že dotyčný pivovar byl založen už v roce.1821 naprosto industriálním mokem. Protivně nasládlý a je cítit pryží nebp PVC. Fuj, to mi teda vůbec nechutná.
Naštěstí Pilsner Meteor z alsaskèho Hochfeldenu je úplně odlišná záležitost. Pivovar byl založen už v roce 1640 a dočetl jsem se, že onu pilsnerovskou tradici tam započal jakýsi sládek Louis Haag v roce.1927, kdy začal při výrobě kombinovat věhlasný chmel žatecký s lokální odrůdou Strisselpalt. Truňk je mravně hořký a připomíná některé podařené pilsnery německé.
Na závěr ještě sladkou tečku v podobě spontánně kvašeného pivka Lindemans. Jedná se o tzv. Faro,, což je čistokrevný lambic doslazovaný kandovaným cukrem.
Večer se vydařil a rád si jej kdykoliv zopakuji.