Mnoho Pytlíků je Ferdova smrt

Konečně diskuse! Na můj článek Urbana nebrat, který jsem umístil i na stránky svetpiva.cz se ozval zasloužilý sládek Maršálek Malinovskij 

Celá diskuse je k dohledání na www.svetpiva.cz , přesto jen pár postřehů. Nepochopil jsem úplně o co panu Malinovskému jde. Já jsem vážil skoro 500 km dlouhou cestu abych se napil nakyslého a teplého piva, načež jsem si dovolil vyjádřit jistou reakci, případně varování dalším potenciálním pivním cestovatelům. Pan sládek, jak jsem vydedukoval z jeho příspěvku, v Třebíči ani pivo nevaří, jen mu tam jaksi bylo umožněno vyškolit pár zahraničních sládků. Zde je určitě loajalita na místě. Zajímavější je ovšem nadpis reakce Neberte Jaroškovo pivní umění – ono jím není, což je evidentní útok na mou osobu, přesto, že jsem se s dotyčným pánem nikdy nesetkal. S jeho textu jsem dále pochopil, že v ideálním světě by člověk, jenž není absolventem vysoké potravinářské akademie a nemá 20 let praxe v oboru a  kterému je podán kyselý utrejch měl zamlaskat, předpisově srazit paty a opustit lokál s hlubokou úklonou poté co tam zanechal nadstandardní spropitné. Já jsem se ve svých článcích nikdy nestylizoval do pozice odborníka, avšak jestliže mi kupříkladu generální ředitel Radegastu do očí tvrdí, že nošovické pivo je stejně hořké a stejně dobré jako v roce 1985 vysměji se mu nebo se budu hádat do poslední kapky krve. Ostatně mám na to coby spotřebitel plné právo. Na druhou stranu, když erudovaný expert – člen odborné degustační komise vyhlásí nejlepším pivem Gambrinus či Velkopopovického Kozla není to u mne odborník nýbrž hňup. To v lepším případě. V horším zkorumpovaný hňup.Pan Malinovskij mne v rádoby vtipné stati nazval broukem Pytlíkem,což mne pochopitelně nemůže urazit, neboť dle mého názoru je užitečnější být excentrickým červotočem než-li přemoudřelým Ferdou mravencem, kterých když je plné mraveniště udělají více škody než užitku.

Opakuji ještě jednou své tvrzení ze zmiňovaného článku o Urbanovi. Nerad kritizuji malé pivovary protože si velice vážím jejich existence. Někdy ovšem je třeba se s veřejností podělit i o nešťastný negativní zážitek. Už proto, aby se věci zlepšily. V případě pana Maršálka Malinovského se nejedná ani o příslovečnou potrefenou husu nýbrž o pracovníka spřáteleného masokombinátu. Apeluji na vás pravověrní pivaři. Přesto,že nám může chybět patřičné vzdělání v oboru, být amatérem není nic špatného. Amatér je slovo převzaté z francouzštiny a znamená „milovník“. Něco jiného je být diletantem. A těch je bohužel v našem pohostinském průmyslu ještě nezdravě mnoho.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuálně a jeho autorem je Jarosek. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>