Kdyz je filtr lepsi nez nefiltr…

Nebyva to prilis casto, ale stava se.

Nekdy zdrave kvasnice plne vitaminu B trochu orezou chut. Nektere kaluzaky jsou sice zdravi samo, avsak pro mne byvaji nekdy az chutove neprijatelne, i kdyz by se hodila spise definice „kvasnicove klise“.

Kdyz jsem byl poprve pred zhruba 29 mesici v Passau, ochutnal jsem v jedne pekne pivnici Zwickl [nefiltr] z pivovaru Arcobrau. V podstate nic moc. Dalsi rok jsem kdesi na hospode videl logo Arcobrau Moos, o cemz jsem si udelal predsavu, ze se jedna o jiny podnik. Neni tomu tak. Zmenila se jen etiketa, ale pivovar zustal, uz od roku 1567 stejny. V jedne pasovske kavarnicce jsem si objednal pullitr svetleho Arcobrau. A byl jsem velice potesen. Plne telo, prijemna chut i vune, dokonce i kratky sladovy ocasek. Klasicky vyskac s logem, spravna teplota i chvalyhodna pena. Spokojenost.

O dva tydny jsem svou objednavku zopakoval v pivnici, kde jsem byl v Passau poprve v roce 2015. A opet trunk nezklamal. Uvazoval jsem jeste pro srovnani o Zwicklu, ale nakonec jsem odesel prijemne naladen uz z jednoho kusu.

Neda se nic delat. Mam dojem, ze nekdy je filtr lepsi nez kvasnicak..

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuálně a jeho autorem je Jarosek. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>