Gosser Zwickl Bock

Tak jsem zase jednou prochazel kolem me oblibene videnske knajpy Donau Beisl.

Nebyl jsem tam od dubna.  Nejake zmeny? Naposledy zrusili toceny Wieselburger, ale to zase takova skoda nebyla. Z venkovni cedule ctu, ze rovnez z jidelnicku zmizel smazeny emental a na cepu je nove i Starobrno. Avsak zaujala mne cedule inzerujici toceny zwickl od Gossera. Tak ochutname…

Lokal je plny cigaretoveho dymu. Sedi tam par stamgastu, nekteri jedi extremne tucny bucek. Mezi stoly pobiha nekolik orechovitych psiku. Pullitr zwicklu stoji 4.5 EUR. Bohuzel mi jej vycepni nenatocil do normalniho pullitru, nybrz do sklenice na stopce a to jeste s odlisnym logem. Jinak je iluze „zaplivaneho pajzlu“ dokonala. Stojim u pultu a usrkavam silny mok. Typicky „gosserovska“ chut. Na rozdil od jinych masove vyrabenych rakouskych znacek [Kaiser, Zipfer, Gold Fassel] ma v sobe jistou „poddajnost“. Takovou jakousi hospodskou prichut, ktera je v silnejsim bocku jeste zvyraznena. V hospode se mi libi a pivo mi celkem chutna. Asi tam zajdu na Stedry den.

Rakousko je opravdu pratelska zeme. V hospodach se kouri, mohou tam psi a pivo podavaji uz od 16 let. Na sve by si prisly i nase smazky. Grow shopu je tam rovnez plno….

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuálně a jeho autorem je Jarosek. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>