Bratislavska restauracia

Posledne jsem vas nabadal, kam v Bratislave nechodit. Dnes bych chtel spise poradit, ktery podnik byste nemeli vynechat.

V nedeli bylo v nalevne U Shenka zavreno [jmenuje se to nejak madarsky, ale cepuji tam Shenka]. Tak jsem si zasel do meho radne provereneho Mestianskeho pivovaru. Mistni pivni syr je skutecne nedostizny. Ani pivo neni zle a tak navstevu vrele doporucuji.

Trochu mne rozladilo, ze jsem se normalnim vchodem nedostal do vycepu Klastorneho pivovaru. Poprve jsem pouzil vedlejsich dveri a vstoupil do Bratislavske restauracie. Cekal jsem nejakou neosobni snobarnu a past na turisty. Podnik mne vsak velice mile prekvapil. Objekt byval klaster, ktery snad byl postaven jiz v roce 1690. V rozlehlych prostorach na mne dychala historie. Restaurace ma nekolik traktu, ma i posezeni pro kuraky v hospodske knihovne. Hlavni lokal je velice rozlehly a urcite neni ani trochu neutulny. Pri me navsteve byla obsazena asi polovina santanu, takze jsem mel pri nedelnim odpoledni hrejivy pocit sounalezitosti. Libila se mi pohotova a efektivni obsluha. Jidelni listek obsahoval pokrmy od lacinych pivnich chutovek az po drahe bifteky, v prumeru vsak byly ceny velmi rozumne. Nejvice mne vsak potesil fakt, ze v restauraci cepovali hned tri druhy mistniho piva. Klasicky 11 lezak, 13 s pridavkem spaldy [lahodne] a tmavou 14. Jen toho Zlateho Bazanta a Krusovice by meli vyradit.

Na zaver samozrejme na skok do 100 piv na Medene ulici. Prisel k chuti Bombardak z Velke nad Velickou i nakurovany porter ze Stupavy. Navic v krame-krcme prodava mlada pani, ktera pivu dobre rozumi.

Tak at vam chutna!

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuálně a jeho autorem je Jarosek. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>